miércoles, 13 de junio de 2012

Treballs de gravat

El linòleum 


Material: planxa de linòleum, gubies, pintura especial per a gravat, espàtula, corró i un torqur

A la planxa de linòleum hi dibuixes el teu disseny, desprès amb les gúbies vas buidant les parts que vols que hi quedin en blanc (és a dir sense pintura). Finalment una vegada buidat el teu disseny l'entintes amb la pintura per a gravat, amb una espàtula expandeixes la tinta una mica i després amb el corró el vas entintant fent-lo rodar. Una vegada el corró estigui entintat del tot procedeixes a entintar el linòleum i finalment l'estampes amb el torqur.




La punta seca

Material: planxa (en el meu cas un plàstic), la punta seca (punxo), tinta especial de gravat, espàtula corró, tarlatana (teixit per a treure la tinta de la matriu)

Una vegada elegit el disseny el calques a la planxa, vas rascan fen una mica de força no massa per a que no traspassi. Acabat el disseny procedim a entintar, amb l'espàtula agafem una mica de tinta i la posem d'amunt de la taula, amb un tros de tarlatana agafem la tinta i anem entintant el dibuix de forma circular per a que penetri, una vegada entintar tot bé es retira amb paper de diari fins que és vegui el dibuix. A l'hora de passar el dibuix el paper s'ha d'estobar una mica amb aigua i desprès assecar. Finalment es posa al torqur.







No hay comentarios:

Publicar un comentario