miércoles, 13 de junio de 2012

Art Conceptual

Performance




Títol: La crisi del segle XXI
Autor:
Begoña. Diaz
Any: 2012
Tècnica: Edició amb movie maker i photoshop  
Localització: Lleida

Amb aquesta obra volia aconseguir reivindicar-me en contra les retallades, també en contra de les decisions preses pel govern, tan l’actual com l’anterior.
L’anterior govern per ocultar la veritat i dir que no hi passava res i per no trobar la solució mes apropiada en aquell moment, que hauria fet molt. I l’actual s’aprofita de la situació i no pren les mesures adients, que el que vol és retallar de tots el llocs, i si que així aconseguirà treure diners però no solucionarà gaire cosa si els mal gasta en l’ajuda als bancs.
En questa obra observareu 4 fotografies del que a sigut l’economia per a mi aquestos anys,
en les que jo me anat vestint amb diferent tipus de robes durant uns anys específics:

En 2002:
L’economia estava en la seva màxima expansiva. En aquest any deixava de circular la peseta. El que va provocar un augment de la demanda de vivendes i bens de consum. I també l’expansió d’Espanya a causa d’una arribada massiva d’immigrants atrets pel creixement de treball.

En 2007:
L’economia va començar a baixar. Les causes van ser: un excés de la demanda global. La famosa “burbuja inmobiliaria” estava a punt d’estellar, això va provocar un augment de la inversió.

En 2009:
L’economia cau desmesuradament. Aquí ja comença el procés de recessió, l’origen va ser una combinació de problemes estructurals.
Destaquen l’exagerat pes del sector de la construcció i de la “burbuja inmobiliaria” que va explotar en 2007-2008.
Un altre factor va ser per l’excessiu crèdit concedits pels bancs i amb consegüent l’endeutament de les famílies i empreses.

En 2013:
En aquest punt és com penso jo que acabaren amb les retallades que vol fer el govern en educació i sanitat. Sobretot m’he volgut centrar mes en l’educació perquè és un procés en el que em veure afectada.


Opinió pròpia

Jo crec que si l’antic govern hagués pres mesures abans i no dir que tot anava bé, com per exemple si hagués retallat en alguna cosa (no en excés com ara evidentment) potser no estaríem tant ofegats i la crisi estaria gairebé acabant o no tindríem tants problemes.
En qüestions d’aquest govern el que haurien de fer és no culparse els uns als altres i intentar arreglar el que han fet entre tots perquè els que realment ho estem passant malament son nosaltres “el poble” perquè ells tenen les esquenes cobertes, que cobren un bon sou però, nosaltres som els que hem de pagar hipoteques amb diners que no tenim i que si un mes no podem menjar ens hem de fotre, mentre que ells van passant-se la pilota sense donar bones solucions. Perquè retallar en educació i sanitat no soluciona res si amb el que poden treure d’allà l’utilitzen per a salvar bancs.
Per a mi el que tendrien que fer és baixar-se ells els sou i no guanyar quan acaben el càrrec cobrar les pagues vitalícies. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario